Jeep Gladiator in 2020 naar Europa

Bekijk 4 foto's
Door: BV 19-04-2019

In november stelde Jeep op het Autosalon van Los Angeles een pickup-versie op basis van de Wrangler voor. Die heet Gladiator en ziet er precies zo uit als je denkt.

Jeep Gladiator pickup ook naar Europa

Het model loopt van de band in de Amerikaanse staat Ohio en wordt sinds kort op de plaatselijke markt uitgeleverd. Maar hij blijft niet alleen in de VS. Jeep heeft exportplannen. Hij gaat naar het Midden-Oosten, Afrika en ook naar Europa.

Camp Jeep 2019 in Italië

Van 12 tot 14 juli gaat in het Italiaanse San Martino di Castrozza de jaarlijkse Camp Jeep door. Dat is een door het merk gesteunde Jeep-meeting. Jeepers (ja, Jeep-adepten hebben een naam) kunnen daar gelijkgestemde zielen ontmoeten, zich laten onderdompelen in een avontuurlijke sfeer, workshops volgen en natuurlijk met hun vierwieler de natuur intrekken.

Jeep zelf maakt van steevast van Camp Jeep gebruik om nieuwigheden in de kijker te zetten en extra’s of accessoires aan te prijzen. Dit jaar wordt de Gladiator dé grote nieuwigheid aldaar. Begin 2020 moeten de eerste Europese klanten hun pickup in ontvangst kunnen nemen.

Europese specificaties nog niet bekend

In de VS is de Gladiator leverbaar met een 3,6l V6 Pentastar benzinemotor die 289pk en 350NM opwekt. Maar er komt ook een 3-liter V6 diesel die 260pk en 599Nm ter beschikking zal stellen. Hoe het Europese aanbod eruit zal zien, is nog niet geweten.

Geef commentaar
comments by Disqus