Porsche 911 Speedster is dure vogel

Bekijk 11 foto's
Door: BV 11-05-2019

We hadden het al eens lang en breed over de nieuwe Porsche 911 Speedster. Dat ‘nieuwe’ is overigens een beetje misleidend. De modelvariant is dan wel nieuw - hij is nog gebaseerd op de uittredende 911-generatie. De 991. En dat terwijl de eerste versies van de 992 (zie test hier) al in de showroom staan.

De prijs

Ja, hij heeft een zescilinder boxermotor met 510pk en 470Nm. Cijfertjes die hij trouwens neerzet zonder turbo, wat verraadt dat hij gebaseerd is op de GT3 en GT3 RS. De voorruit is lager - de achterkant hoger. Je haalt 100 in 4 tellen en kan doorblazen tot 309km/u. En als je automaat met dubbele koppeling verfoeit, kan je ook een handgeschakeld exemplaar krijgen. Wisten we allemaal al. Daarom bladeren we meteen door naar onderen in het persbericht. Daar is immers meestal de prijs te vinden. 

En ja hoor - bevestiging dat hij niet goedkoop is. In ons land kost hij 276.339,80 euro. Exclusiviteit is wel gegarandeerd. Porsche bouwt er niet meer dan 1.948 stuks van. Een verwijzing naar het jaartal van de allereerste Porsche Speedster.

Het is tijd

Wie nog meer wil uitgeven, moet niet wanhopen. Porsche Design heeft immers ook nog een bijpassend horloge bedacht met hoog aangeschreven Zwitserse mechaniek. In twee versies verkrijgbaar voor nog eens 9.991 euro. De oplage is net zo beperkt als die van de auto zelf en uitsluitend leverbaar aan eigenaren van de auto. Update: Je mag 'm erbij kopen, maar het hoeft niet, liet Porsche inmiddels weten.

Geef commentaar
comments by Disqus