Mercedes EQC goedkoper dan Audi e-Tron

Vergroot foto
Door: BV 10-05-2019

Deze week produceerde Mercedes de eerste exemplaren van de EQC. Dat is elektrische crossover van het merk met de Ster. Een rechtstreekse concurrent voor de Jaguar I-Pace en de Audi E-Tron. En wellicht wil Mercedes ook enkele klanten afsnoepen van de Tesla Model X (test hier).

Vergelijkbare specificaties

De EQC 400 heeft twee elektromotoren die samen 408pk leveren. Een vermogen dat perfect vergelijkbaar is met z’n Duitse concurrent, al claimt Mercedes wel een snellere acceleratietijd. Tienden scheelt het, maar toch. De Audi heeft dan weer een iets grotere accuset, al scheelt het op papier niets in autonomie. Beide modellen geraken volgens de WTLP-cyclus exact 417km ver (met kleine variaties op basis van uitrusting). Aan de trekhaak verdragen de twee ook precies hetzelfde gewicht: 1,8 ton.

En wat dan met de prijs?

Om maar te zeggen dat de modellen op papier vlot met elkaar te vergelijken zijn. Eat geldt overigens ook voor de prijs. De Jaguar I-Pace (test hier) is met een vanafprijs van 79.380 euro de goedkoopste van allemaal. Dan volgt de Mercedes EQC die vanaf 79.860 euro in de catalogus komt. Goedkoper dan de E-Tron die vanaf € 82.400 in de catalogus komt. Pionier Tesla verliest deze oppervlakkige vergelijking. Een Model X Standard Range (die volgens de WLTP-norm 375km ver raakt) kost er al meteen 87.100 euro ondanks een recente prijsverlaging.

Geef commentaar
comments by Disqus