Stekkerhybride van Opel Grandland X

Bekijk 10 foto's
Door: BV 13-05-2019

De grootste SUV van Opel kan je nu ook aan het stopcontact hangen. De Hybrid voor is een stopcontacthybiride met niet minder dan 300pk.

Altijd met achttrapsautomaat

Onder de kap zit een 1,6l benzinemotor die door de inmiddels obligate turbo wordt opgeklopt naar 200pk. Daarnaast heeft die nog eens twee electromotoren - eentje bij de voor- en eentje bij de achteras. Het totale systeemvermogen komt daarmee op 300pk en je hebt meteen ook vierwielaandrijving. De motoren worden gepaard aan een automaat met 8 verzetten.

De elektrische adem van het systeem is maar net groot genoeg om te voldoen aan de EU-regelgeving aangaande stekkerhybrides: 50km. De accu is niet groter dan 13,2kWh. Maar daardoor hoeft hij ook niet zo lang aan de wallbox te hangen. In minder dan 2 uur is hij volledig opgeladen. En er gaat evenmin bagage verloren. De batterij kon weggestopt worden onder de achterbank.

Met zwarte motorkap

Er is geen enkele reden waarom de Grandland X Hybrid4 er anders uit zou moeten zien als een conventioneel aangedreven exemplaar. Wie zich echter niet kan verzoenen met esthetische eenheidsworst kan een in zwart uitgevoerde motorkap bestellen. Een extraatje dat je alleen op deze hybridevariant kan aanstippen. De prijs, zowel van de optie als van het model in z’n geheel, wordt pas later bekendgemaakt.


Geef commentaar
comments by Disqus