Porsche Cayenne S Coupé is 5-seconden-SUV

Bekijk 9 foto's
Door: BV 16-05-2019

Er zijn almaar meer SUV’s met coupé-allures. Enkele maanden geleden kwam er nog één bij van Porsche: de Cayenne Coupé. Nu presenteert het merk uit Stuttgart de derde variant van dat model. Die heeft een S in de naam en een drieliter V6 onder de kap.

Van buitenaf is de nieuwe variant van de Cayenne Coupé, zonder inscripties te bekijken, vrijwel niet te onderscheiden van zijn broers. De enige zichtbare wijzigingen vind je aan de onderkant van de achterbumper. De vier uitlaatpijpen en de 20-duims lichtmetalen velgen hebben een eigen ontwerp.

Standaard heeft de Cayenne S Coupé parkeerassistentie, een actieve ophanging, de hierboven reeds aangehaalde wielen, een een Sport Chrono-pakket en een aantal andere gadgets.

V6 met 440pk

De meest relevante verandering vind je natuurlijk onder de motorkap. Daar zit een 2,9l V6 twin-turbo V6 benzinemotor (voor het gemak vaak afgerond tot drieliter) die 440pk en 550Nmopwekt. Dat betekent dat deze Cayenne S Coupé netjes tussen de 340pk sterke V6 en de V8 met 550pk van de Cayenne Turbo Coupé valt.

Met zijn extra honderd pk gaat de Cayenne S Coupé naar 100 in precies 5 tellen. Of nog een tiende sneller wanneer je een optioneel sportpakket aanstipt. Het is precies één tel flukser dan het instapmodel, maar 1,1 seconde langzamer dan de V8 (3,9 seconden). De topsnelheid bedraagt 263km/u en het gemiddelde brandstofverbruik ligt tussen 9,2 en 9,4l/100km.

Deze nieuwe variant staat in de catalogus vanaf 103.297,70 euro.

Geef commentaar
comments by Disqus