JCW maakt nieuwe Mini’s krachtiger dan ooit tevoren

Bekijk 17 foto's
Door: BV 16-05-2019

Mini heeft de nieuwe John Cooper Works Clubman en Countryman voorgesteld. En het grootste nieuws zit onder de kap. Daar is een ‘volledig herziene’ tweeliter viercilinder turbomotor te vinden die 306pk en 450Nm opwekt. Dat is een flinke 75pk en 100Nm meer dan voorheen. Nooit eerder hadden nieuwe Mini’s zo veel vermogen.

Het resultaat? Een flinke verbetering van de acceleratietijden. De Clubman rept zich nu naar 100 in 4,9 seconden. 1,4 seconde sneller dan voorheen. De Countryman heeft voor dezelfde oefening 5,1 seconden nodig. Beiden moeten ze bij 250km/u elektronisch beteugeld worden.

Meer tractie

Al die paardenkrachten via de voorwielen naar het asfalt sluizen ging niet. Daarom integreert het merk een differentieel in de automatische achtversnellingsbak. Dat zorgt ervoor dat de draaisnelheid tussen beide voorwielen niet te ver uit elkaar loopt. Treedt er bij de voorwielen tractieverlies op, dan wordt het aandrijfkoppel ogenblikkelijk ook naar de achteras verdeeld.

Andere updates omvatten een herwerkte ophanging, een nieuwe sportuitlaat en remmen die groter werden. Ze groeien als het ware mee met het prestatiepotentieel.

De stilistische wijzigingen blijven beperkt tot bumpers, grille, en lichtunits.

Geef commentaar
comments by Disqus