De 5 beste Lego autosets

Heb je een fascinatie voor mechaniek, de manier waarop dingen werken, esthetiek en auto’s, dan is het niet onrealistisch dat je ook wat hebt met Lego. De fabrikant van bouwspeelgoed weet dat maar al te goed en autosets zijn er altijd al populair geweest. Dit zijn vijf van de beste sets.

Ford Mustang - 10265

Een aparte kleur, een iconische auto, geavanceerde bouwtechnieken, een handvol unieke onderdelen (zoals de wielen) en veel fijne details. Hij is zelfs aan te passen met een compressor die door de motorkap steekt, uitlaten op de flank, een extra voor- en achtervleugel en een verhoogde achterophanging. 1.470 steentjes zitten in de set.

1

James Bond Aston Martin DB5 - 10262

De wulpse vormen van de klassieke Aston Martin DB5 zijn niet zo eenvoudig naar Legoblokjes ter vertalen, maar met een reeks geavanceerde bouwmethoden lukt het hier aardig. Maar de recreatie van de Bond-mobiel overtuigt vooral door z’n gadgets. Een verborgen telefoon in de deur, ronddraaiende nummerplaten, zelfs een heuse schietstoel. Een knap staaltje techniek.

2

VW Bulli - 10220

Lego heeft ook een VW Kever in z’n aanbod. Maar wij kiezen toch voor deze klassieke VW Camper met 1.332 steentjes. Herkenbaar aan de buitenkant, maar vooral indrukwekkend omwille van z’n fijn afgewerkte binnenzijde. Compleet met opklapbaar bed. En dan is er nog de opklappende daktent.

3

Bugatti Chiron - 42083

In tegenstelling tot de sets hierboven is de Chiron geen set uit de Creator-lijn, maar van Technics. Het is de meest complexe set uit de lijst. Net geen 3.600 blokjes. Hij is ook gigantisch: 57cm lang en 37cm breed. Besturing, ophanging, transmissie en de W16-motor: het werkt allemaal. Je kan zelfs van versnelling wisselen met de schakellepels aan het stuurwiel.

4

Speed Champions Porsche 919 Hybrid - 75887

Een legendarische Le Mans-racer gevat in slechts 163 stukjes. De set, met grote voorsprong de goedkoopste uit deze reeks, leunt sterk op stickers, maar het vat ook de vorm van de 24-uurs-racer uitstekend.

5
Geef commentaar
comments by Disqus