Deze sexy Alfa is het beste van Villa d’Este

Bekijk 4 foto's
Door: BV 28-05-2019

Afgelopen weekend vond in het gebruikelijke idyllische kader van het Comomeer het Concorso d’Eleganza Villa d’Este plaats. Een memorabele editie, al was het maar omdat BMW besloot speciaal daarvoor de legendarische Garmisch concept car uit 1970 te recreëren.

De topper

De straatstenen rond de villa werden zoals gebruikelijk weer geplaveid met uitzonderlijke, exclusieve klassiekers. Bijna allen in een véél betere staat dan ze ooit uit de fabriek rolden. Deze Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Touring uit 1937 was volgens de jury de absolute topper.

Getekend: Carrozzeria Touring

Tussen 1937 en 1940 zijn er niet meer dan 30 van deze tweedeurs coupés gebouwd. Z’n platform was identiek aan dat van een succesvolle racewagen van het bedrijf. Onder de kapt zit een achtcilinder lijnmotor, geheel in aluminium, met twee bovenliggende nokkenassen en - toen al - dubbele superchargers. Goed voor 180pk.

De transmissie werd volgens het ‘transaxle’-principe achterin ingebouwd. Dit specifieke exemplaar is er één van slechts vijf die zijn gebouwd bovenop een lange wielbasis. Het elegante koetswerk draagt de stempel van Carrozzeria Touring. Vorig jaar won deze auto overigens ook al de ‘Best of Show’ in Pebble Beach.

Geef commentaar
comments by Disqus