Nissan Chico is zelfrijdende crèche met schommelstoel

Bekijk 15 foto's
Door: BV 29-05-2019

Als de geheel zelfrijdende auto er ooit komt, dan opent dat deuren voor een reeks erg gespecialiseerde vervoermiddelen. Deze Nissan Chico, van de onafhankelijke Croatische ontwerper Giovanni Duc, bijvoorbeeld. Die is ontwikkeld om je kinderen naar school te brengen. Ouders hoeven niet mee.

Schommelstoel

De kleine rijdende capsule is opgevat als een rijdende speelkamer. Zachte materialen op de vloer, een oprijplaat waarover zelfs een baby kan kruipen, vrolijke kleurtjes en zelfs een schommel. Of toch iets wat erop lijkt. De grootste zetel in de auto is aan het dak opgehangen. Het is de bedoeling dat die tijdens het rijden zacht heen en weer wiegt. Niet alleen omdat kinderen dat leuk vinden, maar ook om de energie die ermee wordt opgewekt, weer kan gerecupereerd worden. Die kan dan weer aan de aandrijflijn gevoed worden.

We zullen ook maar veronderstellen dat de technologie tegen dan in staat is om te controleren of je nageslacht veilig het schoolgebouw is binnengekomen. Misschien blijven ze liever zitten spelen.

Geef commentaar
comments by Disqus