BMW 8 Gran Coupé gaat te vroeg los

Bekijk 3 foto's
Door: BV 13-06-2019

We moeten al even nadenken… de BMW 8 Gran Coupé, hebben we die al eerder gezien? Een teaser ja. En van de 8-Reeks kregen we onlangs nog de M-versie, zowel de Coupé als de Convertible, te zien. Auto’s die zo goed dat een zuivere sportauto in het gamma overbodig wordt. Althans, dat beweren de Duitsers.

Vierdeurs Coupé

Maar de vierdeurs 8-Reeks? De opvolger van de BMW 6 Gran Coupé, die hadden we nog niet eerder te zien gekregen. Dit zijn de eerste beelden die voor de geplande onthulling online zijn beland. De vierdeurs wordt later deze maand gepresenteerd.

Uiterlijk, noch interieur - waar een glimps van kan opgevangen worden - omvatten verrassingen. Ze passen netjes binnen de 8-familie. Dat zou je ook verwachten. De grootste aanpassing zit tussen beide assen, waar je dubbel zo veel portieren telt. Allemaal voorzien van frameloze zijruiten. Wat we ook zien is dat de beroemde Hoffman-knik ter hoogte van de achterste stijl, net als bij de jongste 3-Reeks, wat verwaterd.

Lancering in september

Wat onder de kap komt, kunnen we met zekerheid zeggen. Dat wordt immers precies hetzelfde als bij de tweedeursversies. Een drieliter diesel met 320pk en een 4,4l V8 met 530pk, om mee te beginnen. Later komt er ook nog een M8 Gran Coupé met een piekvermogen boven de 600pk. Dat ‘beginnen’ is overigens nog niet voor meteen. De lancering is voor meteen na de zomer.

Geef commentaar
comments by Disqus