Nieuwe Peugeot 2008 breekt uit

Bekijk 3 foto's
Door: BV 19-06-2019

Peugeot mag in z’n nopjes zijn met de prestaties van de 2008. Het model werd in 2013 gelanceerd. Het compacte SUV-segment stond toen nog grotendeels in z’n kinderschoenen. De Fransoos deed het niet zo goed als de Renault Captur, die de kroon in het segment wegkaapte, maar kon niettemin op een aanzienlijke schare liefhebbers rekenen.

Koppositie

Ten laatste volgend jaar is de hoogpotige compacte Peugeot aan een opvolger toe. Die is trouwens helemaal af, getuige deze gelekte beelden. Daarop is de nieuwe 2008 in volle glorie te aanschouwen. Eén ding is duidelijk: de messen zijn geslepen en er zal bikkelhard gevochten worden voor elke klant in z’n segment.

Hoekige lijnen

Komt de uittredende 2008 inmiddels wat oubollig over (logisch voor een model dat fin de carrière is), dan trekt de nieuweling resoluut een modernistische kaart. Aan de buitenzijde valt z’n hoge neus met gewaagde dagrijlichten - geleend bij de Peugeot 508 - op. Achteraan zit dan weer een nieuwe interpretatie van de zwarte lichtbalk die de SUVs van het merk sinds de 3008 kenmerken. Binnenin zien we onder meer de horizontale schakelaars (alweer zoals in de 508), de i-cockpit met het gekende kleine stuurtje, en ook een digitaal display dat onder een slecht gedeeltelijk afgesloten schaduwkap wordt weggestoken. De lijnen zijn prominent hoekiger dan voorheen.

Nieuw onderstel

Onderstel en motoren zullen weerom afkomstig zijn van de (nieuwe) 208. Die rust op een nieuwe generatie van het compacte onderstel van de PSA-group. Daardoor mag je alvast rekenen op een 1,2l driecilindermotor met vermogens van 100 en 130pk en een viercilinder diesel die 100pk zal opwekken. Later komt er wellicht ook nog een elektrische versie. Die krijgt een 50kWh-accu in de vloer ingebouwd die een 136pk en 260Nm sterke elektromotor zal voeden.

Peugeot stelt de 2008 wellicht voor op het Autosalon van Frankfurt.

Geef commentaar
comments by Disqus