Seltos: had Kia nog geen compacte SUV?

Bekijk 9 foto's
Door: BV 20-06-2019

Kia heeft op een evement in Delhi, India, de nieuwe Seltos voorgesteld. Dat is een compacte SUV met globale ambities. Zo ongeveer overal ter wereld zal die te koop worden aangeboden. Alleen Europa krijgt hem (wellicht) niet. Bij ons bedient Kia dat segment immers met de Stonic (zie test hier), die de veeleisende Europese consument bediend met een specifiek interieur en weggedrag.

Moderne stads-SUV

Nochtans oogt die Seltos helemaal bij de tijd. Hij heeft strakke lijnen, is dankzij de tijgerneus meteen als een Kia herkenbaar en pakt uit met recente technologie. Aan de buitenzijde zijn dat onder meer LED koplampen en aan de binnenkant is dat bijvoorbeeld een 10,25” infotainmentscherm en een head-up-display.

Onder de kap

De motoren waar de zuivere voorwielaandrijver mee wordt gepresenteerd zijn naar de normen van ons continent wat overgedimensioneerd. De instapper is een atmosferische tweeliter benzine met 150pk. Daarboven zit nog een haast 180pk sterke 1,6l turbo. Er is tenslotte ook een diesel leverbaar: 1,6l groot en 136pk sterk. Elke motor wordt gepaard aan een automaat, met zes, zeven of oneindig veel (CVT) versnellingen.

Kia zal de Seltos in twee fabrieken van de band laten lopen. Die zijn in India en Korea gevestigd.

Geef commentaar
comments by Disqus