Novitec pimpt Tesla Model 3

Bekijk 9 foto's
Door: BV 07-08-2019

Tuner Novitec Rosso uit het Zuid-Duitse Stetten, houdt zich bij voorkeur bezig met het pimpen van Ferrari’s. Maar het heeft ook oog voor nieuwe ontwikkelingen. Een snelle Tesla Model 3 kan je op vlak van prestaties vergelijken met een BMW M3 of M4 (zoals we hier deden). Er zijn genoeg mensen die bij aftermarket specialisten hun stempel laten drukken op zo’n M-model, dus waarom niet bij zo’n Tesla.

Stabiliserende koetswerkkit

Novitec ontwikkelde voor de Model 3 een koetswerkkit die bestaat uit drie cruciale elementen. Er is een spoilierlip voor de voorbumper, er zijn zijskirts en er is een scherp gelijnde vleugel voor de achterklep. Volgens de fabrikant werken die aanpassingen ‘stabiliserend’, maar over zin of onzin van dit soort ingrepen is al in menige kroeg tot sluitingstijd gedebatteerd.

Het interieur kan optisch aangepakt worden. Je kan eigenlijk uit elke mogelijk kleur of afwerking kiezen voor de bekleding en de sierlijsten. Echt leder bijvoorbeeld, in plaats van het namaakleer dat de Amerikanen monteren.

Betere koeling voor remmen

In de wielkasten monteert Novitec een setje 21-duimers met een design dat op de wieken van windmolens geïnspireerd is. Statistisch gezien is de kans veel groter dat je Tesla is volgetapt met stroom uit een kolencentrale, maar laat dat vooral niet de weg staan van verwijzingen naar morele superioriteit. Overigens zijn die velgen op het showexemplaar wel netjes in koolzwart uitgevoerd. Is dat je ding niet? Geen nood, er zijn nog 71 andere kleuren leverbaar. De velgen (vooraan geschoeid met 245/30 en achteraan met 295/25-rubber) zijn ontwikkeld om meer koellucht naar de remmen te leiden. Je kan ze daarom niet van kant wisselen.

Geen sikkepit sneller

Stijvere, kortere veren zorgen ervoor dat de rijhoogte van de Tesla met 3 centimeter gereduceerd wordt, maar de dempers blijven gewoon standaard. Dichter tegen het wegdek wordt zo’n Tesla wel efficiënter, wordt er in Duitsland beweert. En dat beperkt het stroomverbruik. Aan de rest van de techniek wordt niet geraakt. Je kan de kit dan ook krijgen voor alle versies van de Model 3.

Geef commentaar
comments by Disqus