Rezvani Tank is de krachtigste, overbodigste SUV ter wereld

Bekijk 24 foto's
Door: BV 13-08-2019

De naam is niet zo subtiel: Rezvani Tank. Het uiterlijk is evenmin discreet te noemen. En wat de Amerikaanse constructeur onder de kap steekt, slaat werkelijk alles. Daar zit immers een 1.000pk en 1.170Nm sterke 6,2l V8 met supercharger. De motor uit de Dodge Demon. Jup, deze overzisede SUV heeft zo veel vermogen als een Bugatti Veyron!

De zwaarste SUV ter wereld

Hij gaat natuurlijk niet vooruit zoals een Bugatti Veyron dat doet. Het ding is gigantisch en gepantserd, dus het is onnoemelijk zwaar. Rezvani vindt dat zelfs een compliment. Daar zijn ze er fier op de zwaarste SUV ter wereld te bouwen. Maar, hij is nog steeds erg comfortabel en heeft alle luxe aan boord. De afwerking gebeurt zoals de klant het wil.

Er zijn overigens ook meer bescheiden motorversies leverbaar. De 155.000 dollar dure instapper heeft bijvoorbeeld een 3,6l V6 met 285pk onder de kap. Er is nog een 500pk sterke 6,4l V8 en er is een drieliter diesel die 285pk opwekt. Allen zijn ze kogelvrij, maar de strafste versies zijn alleen te koop in combinatie met de 1000pk-motor.

Rookscherm, rambumpers, nachtkijkers…

Je kan met de topversies gerust even de foute buurt inrijden. Kogelvrij zijn ze allemaal, maar de Military Edition heeft thermische nachtkijkers, runflat-banden, onderzijdebescherming die zelfs beschermd tegen bermbommen, een gepantserde radiator, een zelfdichtende brandstoftank, ‘rambumpers’, een rookscherm, intercom, gasmaskers en zelfs… deurgrepen die onder stroom gezet kunnen worden. Wat die versies precies kosten, is niet geweten.

Geef commentaar
comments by Disqus