Is 47.000 euro té gek voor de Mercedes GLB Edition 1?

Bekijk 20 foto's
Door: BV 15-08-2019

Bij Mercedes is het inmiddels traditie om van nieuwe modellen eerst een ‘Edition 1’ op de markt te brengen. Slimme marketing. Voor de fabriek is het immers eenvoudiger om tijdens de productiestart niet meteen te veel verschillende versies door elkaar te moeten bouwen. Tegelijk geef je klanten die snel bestellen iets exclusiefs, en niet voor niets natuurlijk. Het moet ook meteen wat opbrengen, dan is de boekhouding ook tevreden.

Aardig aangekleed

Die Edition 1’s zijn een schot in de roos gebleken. Het is dan ook weinig verrassend dat ook de nieuwe GLB - een SUV met drie zetelrijen - er zo één krijgt. Die wordt onder meer getrakteerd op 20-duims lichtmetalen velgen met een oranje randje, een zwarte grille met mat chromen accenten, zwarte spiegels, sierlijsten en beschermplaten in hetzelfde zilver met satijnglans en een specifieke interieuraankleding. Dat omvat een bruin (kunst-)lederen interieur met koraalrood stiksel, verlichte deurdorpels, instelbaar sfeerlicht en sierlijsten in walnoothout.

Wanneer is duur té duur?

Aardig allemaal, maar hoe zit het nu met het prijskaartje? Wel, in Duitsland is de nieuwe GLB te koop vanaf 37.747 euro. En de Edition 1 kost er meteen 9.044 euro extra. Je hebt zo’n GLB Edition 1 dus niet voor minder dan 46.791 euro. En het gaat in dat geval om de GLB 200. Die heeft een 163pk sterke 1,3l viercilinder turbo-benzinemotor onder de kap die louter de voorwielen aandrijft.

Meer over de Mercedes GLB

De Belgische prijs van de GLB is nog niet gekend, maar is op enkele procenten na, gelijk. Meer over de nieuwe Mercedes GLB lees je hier.

Geef commentaar
comments by Disqus