Schiet je AK-47 maar leeg op deze BMW X5

Vergroot foto
Door: BV 27-08-2019

Als je op luxe gesteld bent, een beetje trendgevoelig bent en bijgevolg met een SUV wil rijden, maar ook behoorlijk wat vijanden hebt gemaakt, dan is deze BMW X5 Protection VR6 wat voor jou. Wil iemand met snode plannen een AK-47 op je leegschieten, dan levert je dat hooguit wat geluidshinder op. En als er explosieven aan te pas komen, dan hebben ze al meteen meer dan 15kg TNT nodig die vlakbij de auto tot ontploffing worden gebracht.

Extra's

En dat is louter de standaardbescherming. BMW biedt zowaar nog enkele opties aan. Zo kan je het pantser nog laten verzwaren, zodat ook handgranaten - blijkbaar zelfs in ons land relatief makkelijk verkrijgbaar - de inzittenden niet kunnen raken. BMW heeft zelfs een optie het dak extra beschermd tegen aanvallen met drones.

Je hebt nogal wat nodig om aan al dat geweld te kunnen weerstaan. Versterkte panelen, uiteraard, maar ook een brandstoftank die zelf lekken dicht, glas van minstens 3cm dik, banden waarop ook nog kan gereden worden (zonder bandendruk) wanneer ze aan flarden werden geschoten en een intercomsysteem om met de buitenwereld te communiceren.

Hij is zelfs snel

Het gewicht van deze X5 bedraagt al snel 3 ton, maar hij kan met een 4,4l biturbo V8 met 520pk en 750Nm toch nog aardig uit de voeten. Naar 100 gaat in minder dan 6 seconden en hij kan een top van 210km/u aanhouden. De prijs is vanzelfsprekend ook exotisch. Je moet rekening houden met zes cijfertjes.

Geef commentaar
comments by Disqus