Porsche Macan Turbo is terug, sneller dan voorheen

Bekijk 4 foto's
Door: BV 29-08-2019

Porsche parkeert vanaf nu weer een Turbo bovenaan het Macan-gamma. Die heeft een kleinere motor - 2,9l in plaats van 3,6 -, maar hij is krachtiger dan ooit. Met 20 procent minder slagvolume komt de centrale aan 10 procent meer output. De zescilinder wekt nu 440pk en 550Nm op. De aandrijflijn omvat ook steeds een zeventrapsautomaat en vierwielaandrijving die vanzelfsprekend slim met de aandrijfkracht omspringt.

Sneller naar, maar ook van...

Z’n NEDC verbruik blijft met twee deciliter marge onder 10l-drempel. Dan mag je uiteraard nooit je het gaspedaal in de vloer trappen. En dat is net zo indrukwekkend. Heb je ook nog het Sport Chrono Pakket besteld dat Porsche z’n klanten zo aanprijst, dan gaat de Macan Turbo naar 100km/u in amper 4,3 seconden en kan hij een top van 270km/u bereiken. Maar, en ook dat stipt Porsche zelf aan, vertragen is net zo belangrijk. Daarom zitten er in de wielen remschijven met een speciale oppervlaktebehandeling. Die bijten nog harder en er gaat tot 90% minder remstof (wat ook fijnstof is) op je velgen zitten.

Het is eraan te zien

Gaat het je niet om de prestaties, maar om de looks, dan kan je op je twee oren slapen. Aan een specifieke voorbumper, een unieke uitlaatlijn, zijskirts, 20-duims lichtmetalen velgen en een vaste dakvleugel is de Macan Turbo eenvoudig van mindere versies van de compacte SUV te onderscheiden. In het interieur: eveneens een specifieke aankleding en 18-voudig verstelbare sportzetels.

Ja, we kennen de prijs

Je kan de Macan Turbo meteen bestellen. In België kost die minstens 95.299,60 euro.

Geef commentaar
comments by Disqus