Mercedes werkt aan Porsche Taycan-concurrent

Bekijk 2 foto's
Door: BV 04-09-2019

4 september is de dag dat f="https://www.auto55.be/nieuws/31801-porsche-taycan-heeft-scherm-voor-passagier" target="_blank">Porsche z’n Taycan - een elektrische vierdeurs - aan de wereld voorstelt. Een concurrent voor de Tesla Model S van een automerk dat op z’n minst het imago heeft om de Amerikanen mee plat te slaan. En toevallig laat Mercedes-Benz op precies hetzelfde moment z’n eerste teaser voor de EQS los. Alsof het aan EV-klanten waarvan de portefeuille in de achterzak zit te jeuken wil zeggen “wacht nog maar even, wij hebben ook iets”.

Mercedes EQ Concept op Autosalon van Frankfurt

Natuurlijk staat die EQS nog onder doek. Tot volgende week, want dan debuteert de concept op het Autosalon van Frankfurt. Een productieversie lijkt nu al zeker, want er moet niet alleen tegengas gegeven worden op de eerder al vernoemde Taycan. De zwaar gecamoufleerde prototypes zijn al betrapt. Audi timmert hard aan een e-Tron GT. De EQS wil naar dezelfde klant hengelen.

De elektrische aandrijflijn wordt door de ‘EQ’benaming betrapt. De dynamische proporties blijken uit de plaagbeelden, terwijl ook de betrapte exemplaren hun brede heupen, lage daklijn en erg schuin opgestelde voor- en achterruit niet kunnen wegsteken. Er wordt nu al gefluisterd dat een AMG-gelabelde topuitvoering wellicht twee elektromotoren en een totaal van niet minder dan 600pk aan boord heeft. Of Mercedes de stijlrichting die het inzette met de EQC (die voor z’n banale smoel veel kritiek krijgt), doortrekt, is nog onduidelijk.

Geef commentaar
comments by Disqus