Aston Martin Vanquish zoals hij altijd had moeten zijn

Vergroot foto
Door: BV 13-09-2019

Ian Callum, bij Jaguar Land Rover op handen gedragen voor het betere tekenwerk, trok daar deze zomer de deur achter zich dicht. Niet om met pensioen te gaan. Wel om zelf nog wat projectjes uit de grond te stampen. Dit is het eerste. De Aston Martin Vanquish 25 by Callum. Een samenwerking met tuner R-Reforged.

Zoals hij altijd al had moeten zijn

De opzet? De Vanquish hertekenen zoals hij altijd al had moeten zijn. Voor je je verslikt in de arrogantie van de sterdesigner - de man heeft recht van spreken. Hij tekende immers het origineel. Met deze Vanquish 25 pakt hij naar eigen zeggen aan wat beter had gekund.

De aanpassingen zijn overigens best talrijk. Callum gooide de ronde mistlichten weg ten voordele van luchtinlaten. Hij stampt nieuwe ventilatie-openingen in de motorkap, monteert een grille in twee delen, geeft de Vanquish een koffervleugel, nieuwe staartlichten, 20-duims lichtmetalen velgen en deur bredere heupen die veel minder subtiel hun aanzet nemen in de portieren. Aan de binnenkant, waar de aankleding is geoptimaliseerd, wordt de achterbank achterwege gelaten.

In de neus ligt nog steeds een 5,9l atmosferische V12. In de Vanquish en Vanquish S leverde die respectievelijk 467 en 528pk, maar bij R-Forged kittelen ze die verder op naar 589pk. 

Stevig geprijsd

De prijs bedraagt zo’n 600.000 euro. Daarvoor hoef je niet zelf op zoek naar een originele Vanquish. Die is inbegrepen. Dat is overigens lang niet zo’n grote ‘geste’ als je denkt. Met een beetje zoeken vindt je een exemplaar van rond de eeuwwisseling voor minder dan 80.000 euro.

Geef commentaar
comments by Disqus