VW T-Roc heeft nieuwe topmotor, meer stijl

Bekijk 5 foto's
Door: BV 23-09-2019

De Volkswagen T-Roc heeft een nieuwe topmotor. Een diesel. En er komen ook meteen twee stijlpakketten bij om de klant nog meer ter wille te zijn.

De krachtigste centrale in het vooronder van de compacte SUV is voortaan een 190pk en 400Nm sterke 2-liter. Helemaal in lijn met z’n positionering bovenaan het aanbod, wordt die uitsluitend gecombineerd met een zeventraps-automaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving.

Z’n prestaties hoorden nog niet zo lang geleden bij een echte ‘hot hatch’. Naar 100 gaat hij in 7,2 seconden en de top bedraagt 216km/u. Goedkoop is hij natuurlijk niet - in Duitsland staat hij vanaf € 35.105 in de catalogus. In België is dat meestal iets (de BTW bij ons is hoger) meer.

Black Style en Beats

Dan zijn er nog de twee nieuwe designpakketten. Het eerste heet Black Style. En ja, dat heeft - hoe raadt je het? - vooral zwarte stijlelementen. Onder meer de spiegelkappen, de C-stijl, de grille en de 18-duimers zijn in de donkerste tint uitgevoerd. Een zwart dak en 19-duims lichtmetaal (ook zwart) kunnen tegen een meerprijs. Binnenin steekt VW een zwarte dakhemel, een zwart glanzend dashboard en witte achtergrondverlichting.

Beats wil dan weer vooral de muziekliefhebber ter wille zijn. Streamingdiensten allerhande maakten de kwaliteit ondergeschikt (de bitrate is vaak bedroevend), maar met zes luidsprekers voor een totaal van 300W kan je dat op z'n minst met decibels compenseren. Het pakket omvat vanzelfsprekend ook de nodige beats-logo’s en een rood dashboard met rode achtergrondverlichting. Aan de buitenkant: meer rood: de spiegelhuizen, de C-stijl-emblemen en de rand rond het VW-logo in de meegeleverde 17-duimers.

Geef commentaar
comments by Disqus