Peugeot Boxer doet het als 4x4 camper

Bekijk 11 foto's
Door: BV 25-09-2019

Op de camping en outdoor-beurs van het Franse Le Bourget, vind een autoliefhebber doorgaans niet meteen z’n gading. Maar er is wel nieuws te rapen. Peugeot stelt er een nieuwe camper voor, gebaseerd op de Boxer bestelauto met lengtemaat 3. Voorlopig is het nog een studiemodel.

Met Dangel

De Boxer L3 kreeg een stoere aankleding. Dat past bij z’n ambitie om ook de gebaande paden te kunnen verlaten. Die danken we aan 4x4-specialist Dangel, die ook een potige Peugeot Rifter bouwen en al een decennia lange samenwerking hebben met PSA. Om ruimte te maken voor de integraalaandrijving, die overigens automatisch beslist om de achterwielen bij te schakelen bij gripverlies, moest het onderstel ook wat opgekrikt worden. Vooraan kwam er 3cm bij, achteraan zelfs 5. Onder de kap zit een HDi die 165pk en 370Nm opwekt. Genoeg voor de steilste hellingen, zegt Peugeot.

De Boxer 4x4 Concept heeft vier verschillende zones. Je hebt het bestuurdersgedeelte, een eet- en keukengedeelte, een slaapplaats en een badkamer. Er is plaats voor drie inzittenden en omdat al dat ‘outdoorsen’ ook een beetje groen mag zijn, is een deel van de interieurafwerking vervaardigd uit gerecycleerd plastic. Vier LED-modules, die overigens afkomstig zijn uit de Peugeot 508, zorgen voor meer licht en een aangedikte look. De specifieke bestickering, idem.

Geef commentaar
comments by Disqus