Techart pimpt nieuwe Porsche 911

Bekijk 9 foto's
Door: BV 30-09-2019

Eerder dit jaar lanceerde Porsche en nieuwe generatie van de 911 (de 992). Alleszins iets dat de Duitse tuner Techart niet aan z’n neus voorbij kon laten gaan. Die heeft de 992 nu al onder handen genomen. Technische lijkt er niet zo veel te wijzigen (lees: niets), maar stilistisch trekt de Elfer nu meteen een andere toer op.

Goud, maar iets anders kan ook

Deze 911 werpt op eenvoudig verzoek stilistisch al een brug naar de ongetwijfeld aanstormende GT3-uitvoering. Het belangrijkste kenmerk daarvan? Juist ja - een gigantische achtervleugel. En dan zijn er nog de Daytona II-wielen. Hier uitgevoerd in goud. Techart is ook al actief in China, denken we dan. Dat goud komt overigens nog wel terug - in de voorsplitter en de lamellen van de diffuster bijvoorbeeld. Maar goed - die velgen. Vooraan meten ze 20”, achteraan is dat één maat groter. En ja, je kan ze ook in andere kleuren krijgen.

Vroem, vroem

Nu we het daarover hebben. Die (lichtgewicht) zwarte kofferklep (vooraan dus) is ook geen verplichting, de streepjes die over het dak lopen evenmin. Maar als je niets van al die dingen goed vindt, kan je de Duitse tuner net zo goed links laten liggen en je tevreden stellen met een standaardexemplaar. Of alleen de uitlaat door Techart laten leveren. Daar stromen wat meer decibels uit. Hou het originele exemplaar maar bij, want ook een Porsche moet na vier jaar naar de keuring.

Is er dan nog wat? Welja - het interieur! In dit geval is dat lekker retro, met een leder-stofcombinatie in grijs en donkerbruin. Het contrasteert vet met de carbon dorpelsierlijsten. En natuurlijk ook hier Techart-logo’s.

Geef commentaar
comments by Disqus