Tesla haalt doelstellingen (weer) niet

Vergroot foto
Door: BV 03-10-2019

Tesla hoopte om dit kwartaal de kaap van 100.000 nieuwe geleverde auto’s te overschrijden. Vorige week zag het er nog naar uit dat het ging lukken. Topman Elon Musk, die niet vies is van een overdrijving, tweette het toen al de wereld in. “Een belangrijke mijlpaal”, noemde Musk het.

Net niet gehaald

Alle zeilen werden bijgezet, maar hoewel het bedrijf wellicht voldoende orders in portefeuille had om de sterk symbolische kaap van 100.000 auto’s per kwartaal te overschrijden, is het niet gelukt. Het zijn hoofdzakelijk logistieke problemen die daarvoor verantwoordelijk zijn. Tesla heeft het bijvoorbeeld al geruime tijd moeilijk om voldoende transporten te kunnen regelen.

Beurs reageert geprikkeld

De leveringen van nieuwe Tesla’s bleven steken op 97.000 stuks. Een aantal dat intussen wel lichtjes beter is dan 95.000 eenheden die vorig kwartaal werden afgeleverd. De beurs reageerde intussen wel teleurgesteld. Het Tesla-aandeel dook fel omlaag. Niet voor het eerst - Amerikaanse fabrikant van EV’s verloor de laatste twaalf maanden ongeveer een derde van z’n beurswaarde.

Geef commentaar
comments by Disqus