Eerste beeld nieuwe VW Golf

Bekijk 2 foto's
Door: BV 10-10-2019

De achtste generatie van de VW Golf stond niét op het Autosalon van Frankfurt. Hij was er nog niet klaar voor. Dat, en het merk wilde ook niet dat er aandacht werd afgeleid van de ID.3 - de elektrische auto met een vergelijkbaar formaat als de Golf. Maar op 24 oktober is het dan toch zover. Dan gaat het doek van de achtste generatie van het model dat ook de jongste jaren nog de Europese verkoopstabellen aanvoerde.

Al meermaals betrapt

Hoe die nieuw Golf eruit zal zien, weten we eigenlijk al. Het model is al meermaals betrapt. Zonder camouflage en mét het nieuwe VW-logo, want de Duitsers zijn al een tijdje aan het promotiemateriaal aan het werken. Verrassingen zijn er op stijlvlak niet. Maar dat zal de plaagcampagne van VW niet in de weg staan. Samen met deze eerste schetsen komt de belofte van een hoogst expressief design. Er sijpelen namelijk wat stijlkenmerken van de grote Arteon door naar de middenklasser. Maar, ‘hij blijft van alle kanten onmiddellijk herkenbaar als een Golf’.

Te koop vanaf december

Aan de binnenkant gaat het model overigens een grotere aanpassing tegemoet dan aan de buitenzijde. Het dashboard krijgt een compleet nieuwe layout met schermen op twee niveau’s. Een nieuwe digitale cockpit, frisse kleuren en stoffen belooft het merk nu al.

De nieuwe Golf komt in december op de markt.

Geef commentaar
comments by Disqus