Koop een Ford, krijg er een bijbel, vlag en geweer bij

Vergroot foto
Door: BV 13-10-2019

Voor knotsgekke verkoopsacties moet je natuurlijk in Amerika zijn. Maar daar gooit zelfs deze promotie van Carolina Ford (in, jawel, South Carolina) grote ogen. ‘God, Guns and America’ heet die. Wie een nieuwe of gebruikte auto koopt krijgt er immers een Amerikaanse vlag, een bijbel en een waardebon van 400 dollar die je kan spenderen bij je plaatselijke wapenwinkel bij.

Autoverkoop kan beter

Oktober en november zijn kwakkelmaanden als het op autoverkoop aankomt in Amerika, en dan kan je maar beter origineel uit de hoek komen. Carolina Ford was wel een beetje geschrokken van de nationale aandacht die z’n actie kreeg en verwijderde één en ander inmiddels van sociale media. De promotie loopt echter nog altijd.

Het mag van Ford

Carolina Ford-manager Derrick Hughes liet aan de Detroit Free Press alvast weten dat hij geen politieke motieven heeft, maar gewoon gebruik maakt van het feit dan veel inwoners in South Carolina “van jagen houden, patriottistisch zijn en trouw naar de kerk gaan”. Ford zelf ziet er geen graten in. “De dealers zijn onafhankelijke bedrijven en hij doet niets onwettigs”, klinkt het bij de fabrikant. In december komt Carolina Ford weer met een gelijkaardige actie, maar de bon voor de wapenwinkel zal vervangen zijn door een computergame. Dat is al iets lichter verteerbaar.

Een eerdere gelijkaardige actie van een Ford-verdeler in Alabama werd eerder wel op last van het automerk geschrapt. Toen was er net een dodelijke schietpartij bij een Ford-dealer in San Francisco geweest, en het Blauwe Ovaal vond de timing ongepast.

Geef commentaar
comments by Disqus