2-Serie Gran Coupé: BMW's eerste voorwielaangedreven sedan is een feit

Bekijk 10 foto's
Door: BV 16-10-2019

BMW is er met z’n eerste voorwielaangedreven sedan. Het zat eraan te komen. Nadat de 1-Serie omschakelde op het UKL-onderstel (dat we kennen van bij Mini) en de X2 op dezelfde architectuur werd geplaatst, was onvermijdelijk dat ook de vierdeurs-met-koffer die architectuur zou overnemen. Het platform biedt ook plaats aan vierwielaandrijving. De M235i die bovenaan het gamma wordt geparkeerd en figureert op deze eerste beelden, schakelt wanneer nodig ook de achterwielen bij.

Vierdeurs coupé

De 2 volgt het recept van de andere vierdeurs-coupé’s van het merk. Frameloze ruiten in de portieren en een daklijn die tot voorbij de achterste wielkasten wordt gerokken. Dat moet de klant wat weeker maken in de portefeuille. Hier is het potig aangekleed, met wat extra kieuwen, spoilers en vleugels, tot aan een nep-diffuser toe. De meeste versies krijgen ongetwijfeld een meer dociele aankleding.

Het interieur is, weinig verrassend, een kopie van dat uit de 1-Reeks. Een digitaal instrumentarium en een centraal 10,25” groot scherm zijn daarin de belangrijkste blikvangers.

Onder de kap komt de M235i waarvan eerder al sprake. Een viercilinder met 306pk en 450Nm. De integraalaandrijving wordt er gecombineerd met een achttrapsautomaat. Er is momenteel ook nog sprake van een 228i met 231pk. Meer bescheiden motorversies volgen snel.

Geef commentaar
comments by Disqus