Dit is de Toyota van de toekomst

Bekijk 7 foto's
Door: BV 17-10-2019

Denk je nu meteen, hé, die Toyota van de toekomst ziet eruit als een auto voor minder validen, dan zit je lang niet ver van de waarheid. De ‘ultracompacte’ elektrische auto wil immers Japans vergrijzende bevolking mobiel houden. Volgende week wordt de auto er voorgesteld op het Autosalon van Tokio en eind 2020 zal hij er te koop zijn.

Hoewel ouderen de meest voor de hand liggende doelgroep uitmaken, ziet Toyota meerdere toepassingen. Er zijn significante beperkingen aan het ding. Hij gaat niet sneller dan 60km/u en hij raakt maar 100km ver, voor hij weer 5 uur aan het stopcontact moet. Niettemin kan hij aan de mobiliteitsbehoeften van heel wat mensen voldoen. Toyota noemt bijvoorbeeld chauffeurs die nog maar net hun rijbewijs hebben. Of zakenmensen die in de stad klanten willen bezoeken. Z’n extreem korte draaicirkel en erg bescheiden afmetingen (minder dan 2,5m lang) zijn ideaal voor verkeer binnen een stad.

Mobiliteitsoplossingen

Dit nieuwe model volgt op een eerder al getoonde conceptcar die minder functioneel was, maar meer aandacht bood voor het design. En er komen nog meer elektrische mobiliteitsoplossingen. Toyota zal de komende jaren kleine elektrische voertuigen aanbieden waarop je kan staan, kan zitten, of waar je een rolstoel aan kan koppelen.

De Japanse autobouwer mikt ook een beetje op de overheid en hun wil om het goede voorbeeld te willen geven. Toyota’s mannetjes zijn al meer dan 100 lokale overheden warm aan het maken om deze dingen aan te kopen voor hun personeel. En er wordt ook al gedroomd van zones waarin je alleen met dit soort van voertuigen nog mag rijden.

Geef commentaar
comments by Disqus