Afgemaakt: Opel Mokka X

Vergroot foto
Door: BV 01-12-2019

Opel heeft in het geniep de stekker uit de populaire compacte SUV Mokka getrokken. De productie ervan eindigde eigenlijk al in juni. Hij staat nog in verschillende Europese landen op de website van het merk, waar de aangelegde voorraad nog wordt verkocht. In ons land lijkt de fabrikant geen modellen meer op stock te hebben en is de Mokka inmiddels ook verdwenen. Het populaire SUV-segment wordt er bespeeld met de Crossland X en Grandland X.

Opvolger in de loop van volgend jaar

PSA werkt inmiddels wel aan een opvolger die gebaseerd zal zijn op de architectuur van de Peugeot 2008. Die zal niet alleen beschikbaar zijn met conventionele benzine- en dieselmotoren. Er komt ook een nulemissiemodel. Je mag ervan uitgaan dat de specificaties daarvan grote gelijkenissen zullen vertonen met die van de reeds aangekondigde Peugeot e-2008.

Opel Mokka X is succes

De Opel Mokka X was een regelrecht succes. Sinds z’n introductie in 2012 werden er meer dan 900.000 stuks van verkocht. 2017 was het topjaar. Toen werden er ei zo na 170.000 van aan de man gebracht.

Gesneuveld op CO2-altaar

Dat de Opel-directie besloot het populaire model uit productie te nemen alvorens de opvolger klaar was, heeft wellicht te maken met de strenger wordende uitstootnormen. Die moeten vanaf volgend jaar drastisch omlaag. De Mokka X heeft een onvoldoende gunstige uitstootbalans.

Geef commentaar
comments by Disqus