Weinig nieuws aan nieuwe Opel Insignia

Bekijk 6 foto's
Door: BV 04-12-2019

Opel gaf vandaag de eerste details vrij over de ‘nieuwe Insignia’. Een opgefrist exemplaar, dat bij een eerste aanblik maar weinig frisser oogt van voorheen. In de eerste aankondiging lost Opel dat op door het vaatje cliché’s open te trekken. “Dankzij het vernieuwde design straalt het topmodel van Opel nog meer présence uit op de weg”.

Nieuwe LED-koplampen

Wat er dan precies straalt? Wel, dat zijn nieuwe LED-koplampen. Die hebben pixel-LED-verlichting (die we gisteren ook konden aankondigen op de facelift van de Jaguar F-Type). Niet dat het Opel-vlaggenschip die eerder nog niet had, maar ze bestaat voortaan uit 84 ledsegmenten per koplamp. Voorheen waren dat er slechts 32.

De berline en de break beschikken nu ook over een ‘digitale achteruitrijcamera’. Gelukkig. Stel je voor dat het een analoog exemplaar was. Opel claimt er een hoger veiligheidsniveau mee, al ontbrak het de Insignia eerder ook niet aan veiligheidssnufjes.

Aan de binnenkant zien we draadloos opladen voor smartphones tevoorschijn komen en er wordt ook gesproken - zonder voorts details prijs te geven - over ‘splinternieuwe en bijzonder doeltreffende benzine- en dieselmotoren’.

Vroege facelift voor Opel Insignia

De Insignia is nog maar drie jaar op de markt. Het is nog een echt GM-product en het heeft dan ook globale allures. In Azië en China is het model te koop als Buick Regal, in Engeland is het Vauxhall Insignia en in Australië een Holden Commodore.

Wereldpremière op Autosalon van Brussel

De facelift van de Insignia mag zich op het aanstaande Autosalon van Brussel, dat van 10 tot 19 januari wordt gehouden, een wereldpremière noemen.

Geef commentaar
comments by Disqus