Betaalbare filmauto: deze Peugeot 406 uit Taxi

Bekijk 5 foto's
Door: BV 20-12-2019

Vermakelijk entertainment uit 1998: de film Taxi. Inmiddels is het zelfs al een heuse reeks. De jongste uitgave, Taxi 5, dateert van vorig jaar. Maar die is al lang niet meer zo fris, inventief en grappig dan het origineel. Dat was van de hand van niemand minder dan Luc Besson.

De hoofdrol in de eerste prent werd gedeeld door Daniel, in de rol van een Franse antiheld, en z’n Peugeot taxi. Je kan ‘m vinden in het Auto55-dossier over legendarische autofilms.

Koopje voor een filmreplica

Deze 19 jaar oude Peugeot 406 is een replica die geenszins beschikt over het vermogen dat bij z’n uiterlijk past. De 1,8l benzinemotor heeft al 283.000 kilometer op de teller. Maar z’n prijs, amper 3.300 euro, is dan ook relatief zacht. Aan de andere kant - je moet ‘m wel in Rusland gaan halen. Dat wordt een nachtmerrie om de creatie voorbij de Belgische keurstations te leiden.

Oké, deze 406 ‘Taxi de Marseilles’ is dan ook nog niet eens voorzien van een echt getrouwe koetswerkkit, ook lijken de voorspoiler, luchthappers op het dak, wielen en de achtervleugel behoorlijk op die uit de film. Aan de andere kant heeft hij wel een alarmsysteem dat niet loeit, maar muziek uit de film speelt. Als dat een dief niet uit het lood slaat…

Geef commentaar
comments by Disqus