Mercedes schuifdaken vliegen weg

Vergroot foto
Door: BV 06-01-2020

Mercedes roept bijna 750.000 auto’s terug omdat het schuifdak kan loskomen. Gebeurt dat, dan is dat vanzelfsprekend een risico voor andere verkeersdeelnemers.

Schuifdak van oude Mercedessen kan loslaten

Het probleem is de lijm die het glazen van het schuifdak aan het mechanisme bindt. Die kan, zo is nu gebleken, na verloop van tijd lossen. Het gaat onder meer om Mercedes C-Klasses van 2001 tot 2007, CLS van 2006 - 2011 en E-Klasses van 2003 tot 2009.

Ter terugroepactie van 744.852 voertuigen vindt plaats in de VS. Alle schuifdaken zullen nu geïnspecteerd worden en zo nodig zal Mercedes ze er vervangen. Kosten voor de betrokken eigenaars mag dat niet met zich meebrengen.

Eind vorig jaar kreeg Mercedes in de VS nog een boete opgelegd van 20 miljoen dollar (waarvan 7 miljoen met uitstel) omdat het structureel zou talmen met het initiëren van terugroepacties. Ontdekt een automerk er een structureel gebrek, dan moet het binnen de vijf dagen de bevoegde overheidsinstantie informeren en mag het niet langer dan 60 dagen duren eer de eigenaars van de betrokken wagens op de hoogte zijn.

Zit dat schuifdak ook in een Europese Mercedes?

De Auto55.be-redactie vernam niets over een gelijkaardige terugroepactie in Europa, ofschoon je kan aannemen dat de gemonteerde schuifdaken identiek zijn. De Europese wetgeving terzake is minder stringent dan in de VS.

Geef commentaar
comments by Disqus