Een ‘baby-defender’ kan werken

Bekijk 10 foto's
Door: BV 02-02-2020

Terwijl Land Rover nog hard werkt aan de productiestart van de nieuwe Defender, gaat er al een gerucht rond dat de Britten hun zinnen gezet hebben op een kleiner exemplaar met een gelijkaardige vormgeving. Een baby-Defender.

Met Tata of BMW?

Jaguar Land-Rover zocht en vond - om kosten te drukken - een partner. Dat werd BMW. In Duitsland zal men motoren, aandrijfsystemen (denk dan vooral aan hybridetechnologie) en platformen ter beschikking stellen. En misschien kan een nieuwe Jaguar of Land-Rover op die manier zelfs bij BMW uit de fabriek rollen. Anderzijds wordt ook een nieuwe bodemgroep (Omega-Arc, van Optimal Modular Efficient Global Advanced Architecture) van leenheer Tata getipt.

Stijloefening

Of de stijlkenmerken van zo’n Defender kunnen werken op een model met meer bescheiden afmetingen, hoef je je niet meer af te vragen. Designer Hristov deed de oefening die JLR ongetwijfeld intern al deed, even na. Een hoekig model, met een kenmerkende grille en een erg herkenbaar dak, maar ook met originele koplampen. Een baby-Defender.

Wanneer komt die baby-Defender?

Zijn de Britten met een klein broertje voor de Defender in de weer, dan kan die er al over enkele jaren staan. Er wordt soms zelfs gezegd dat het eerste teken van leven voor dit jaar zou kunnen zijn. Officieel wordt door Land-Rover niets bevestigd, noch ontkend.

Geef commentaar
comments by Disqus