Dit is de nieuwe Kia Sorento

Bekijk 6 foto's
Door: BV 17-02-2020

De Kia Sorento is een potige SUV met zeven zitplaatsen. Op het Autosalon van Genève, volgende maand, presenteert Kia de nieuwe generatie. De vierde al. Dit is ‘m.

Vierde generatie Kia Sorento

Noem de Sorento gerust één van de sterkhouders van het merk. Hij staat al sinds 2002 in de catalogus en was destijds helemaal ‘mee’ met de trend om SUV’s te bouwen die wel een streepje onverhard lustten, maar vooral als hipper alternatief voor een monovolume dienden. Ook de nieuwe heeft drie zitrijen en biedt plaats aan zeven inzittenden.

Wat komt onder de kap?

Technische details zijn schaars, maar Kia verklapt toch al dat zowel een hybride als een ‘geëlektrificeerde’ aandrijving (we gokken hier veeleer op een stekkerhybride dan op een geheel elektrisch model) op de planning zullen staan.

Design

Na drie succesvolle generaties kweekt de Sorento weer wat meer zelfvertrouwen. Hij krijgt meer uitgesproken wielbogen, krijgt een bredere grille die overloopt in de koplampen en de positie van de A-stijl werd verschoven om duidelijker twee verschillende volumes te creëren.

Aan de binnenkant zijn het de grote schermen, met een integratie die aan het Mercedes MBUX-systeem doet denken, die het gros van de aandacht voor zich opeisen.

Wanneer wordt de nieuwe Kia Sorento leverbaar?

De nieuwe Kia Sorento komt deze zomer in Europa op de markt. Volgende maand geeft de Zuid-Koreaanse constructeur ongetwijfeld meer details prijs.

Geef commentaar
comments by Disqus