DS Aero Sport Lounge is hectische EV-crossover

Bekijk 18 foto's
Door: BV 27-02-2020

Echt veel hoor je van DS niet. En nu laten de Fransen-met-streken plots twee keer op twee dagen tijd van zich horen. Maar de DS 9 die eerder deze week gelost was, was een foutje. Iemand die te snel op de send-knop had geduwd. Deze DS Aero Sport Lounge is wat we echt hoorden te zien. Dat is immers de concept die volgende week op het Autosalon van Genève staat.

Nog maar eens een elektrische crossover

De nieuwe concept van DS is een knoert van een crossover. Vijf meter lang, met gigantische 23” velgen en een enorme accu van 110kWh. Goed voor een rijbereik van 650 kilometer en dankzij een 600pk sterke elektromotor ook klaar voor een acceleratievermogen waarvan je adamsappel in je maag schiet. Naar 100 gaat in 2,8 seconden.

Hectische vormgeving

Eenvoud en elegantie is voor DS nog altijd iets van gisteren. “Doe maar lekker druk”, denken ze er in het interieurdepartement. Dat maakte sierlijsten en koetswerkpanelen met een ongeziene wirwar aan lijnen en vlakken. Dat wordt gecombineerd met een originele dashboardopstelling met verticale schermen op de flanken en louter een head-up-display voor de bestuurder. En dan is er nog de materiaalkeuze. Die is ‘duurzaam’, want er wordt onder meer stro gebruikt. Dat is namelijk vrij beschikbaar, spotgoedkoop en blijkbaar ziet het er ook nog goed uit. Het zit onder meer in de zetels en de portieren.

Geef commentaar
comments by Disqus