Problemen met remmen: Volvo roept driekwart miljoen auto’s terug

Vergroot foto
Door: BV 14-03-2020

Het automatische noodremsysteem (AEB) van Volvo veroorzaakt problemen. In een aantal, welafgelijnde, omstandigheden functioneert het systeem niet naar behoren. Het zou gaan om een verkeerde interpretatie van bepaalde omstandigheden en een gebrekkige werking bij bepaalde temperaturen.

Alle modellen van het merk getroffen

Nogal wat modellen van het bedrijf,dat graag uitpakt met z’n veiligheidstechnologie zijn getroffen. Het gaat om recente auto’s van elke productreeks die het model heeft. De XC40, S60, V60, XC60, S90, V90 en XC90 en al hun afgeleiden, verkocht in 2019 en 2020 moeten allemaal terug naar de dealer. Het gaat wereldwijd om 736.000 auto’s, waarvan ruim 20.000 in België. Allen krijgen ze een software-aanpassing die het euvel zal verhelpen. De interventie gebeurt (vanzelfsprekend) op kosten van Volvo.

Normaal remmen is geen enkel probleem

Volgens de fabrikant leidde het gebrek nog niet tot ongelukken. Wie een getroffen Volvo heeft, hoeft zich ook niet meteen zorgen te maken. Het normale remsysteem heeft niets te maken met de veiligheidssoftware. Bij normaal gebruik zijn er dan ook geen gevolgen.

Geef commentaar
comments by Disqus