Alibaba verkoopt elektrische auto voor minder dan 1.000 euro

Vergroot foto
Door: BV 26-03-2020

De Chinese onlinewinkel Alibaba verkoopt een elektrische auto van de Chinese fabrikant Chanzhou voor de schier ongelofelijke prijs van (omgerekend) 850 euro. Daarvoor heb je bij de meeste moderne auto’s met moeite een setje banden.

Bizarre proporties

Het ding luistert naar de naam Changli Nemeca en is erg compact. Met een lengte van 2,50m en een breedte van 1,50m, is het een stuk kleiner dan pakweg een Smart Fortwo. Hij is wel hoger - bijna 1,80m, wat meteen ook eigenaardige proporties oplevert. En het design… dat is nu ook niet wat je zou omschrijven als een hoogvlieger. Het heeft van (heel) ver wat weg van sommige Japanse kei-cars, maar dat is het dan ook.

Prestaties zijn… onbestaande

Onder de kap zit standaard een elektromotor die slechts 1,1pk opwekt. Optioneel kan je wel voor meer vermogen opteren: 1,4 of een knotsgekke 1,6pk. De topsnelheid bedraagt 30km/u en de actieradius tussen 40 en 100km. Het gewicht blijft beperkt tot 325kg en hij mag ook nog eens 300kg last (inzittenden incluis) torsen - al heeft dat vanzelfsprekend wel invloed op de prestaties.

Vooral voor gebruik op privéterrein

Voor gebruik op de openbare weg is hij dan ook niet echt bedoeld. Chanzhou, vernoemd naar de stad waar de fabrikant is gevestigd, ziet voornamelijk toepassingen op grote private terreinen. Veiligheidspatrouilles bij grote fabrieken bijvoorbeeld. Als je er veel besteld, dost het merk ze precies uit zoals je wil, met de nodige logo’s en kleuren. In de optielijst kan je onder meer lastendragers en zwaailichten vinden.

Meer gemeen met golfkarretje

De advertentie bij internetgigant Alibaba valt natuurlijk op, maar op zich hoeft ze niet te verbazen. Technisch gezien heeft deze Changli Nemeca meer gemeen met een golfkarretje. Niet toevallig één van de andere producten die het bedrijf maakt.

Geef commentaar
comments by Disqus