Dit is de elektrische BMW iX3

Vergroot foto
Door: BV 27-04-2020

Hoewel BMW er als de kippen bij was om een compacte elektrische auto - we hebben het dan over de BMW i3 - in de markt te zetten, blijft het wachten op het echte elektrische offensief van het merk. Maar kijk, met de iX3 komt daar nu toch een beetje verandering in.

Elektrisch = blauw

Een concept car van de iX3 dateert uit oktober 2018. Echt verrassen doet het resultaat niet. Het gaat om een X3, de gekende middenklasse SUV van het Beierse merk, met een speciaal sausje. Voorlopig gaan de marketingjongens bij BMW er nog altijd van uit dat je om elektrisch te willen rijden ook een voorliefde hebt voor indisctreet blauwe sierlijsten. Ze worden onder meer in de grille, de dorpelsierlijsten en de achterdiffuser geïntegreerd. En hoewel er nog geen beeld is van de binnenkant, kan je er gif op innemen dat ook daar blauw werd toegevoegd.

Alleen achterwielaandrijving

Voor de aandrijving staat straks een 286pk en 400Nm sterke elektromotor in. Die bedient de achterwielen. Uit een 74kWh accupakket haalt die voldoende stroom om de hoogpoter 440km ver te krijgen (volgens de WLTP-testcyclus).

Made in China

In eerste instantie komt het model alleen in Europa en China (waar hij samen met Brilliance wordt gebouwd) in de catalogus. Een definitieve lanceerdatum is er nog niet. Die zal voor een groot stuk afhangen van de evolutie van de coronaviruspandemie.

Geef commentaar
comments by Disqus