Kia Picanto met meer peper

Bekijk 33 foto's
Door: BV 03-06-2020

De jongste generatie van de dappere, maar kleine Kia Picanto dateert uit 2017 (zie test hier). Veel van z’n fraicheur had het model nog niet verloren, maar de Koreanen wachten daar meestal niet op. Een model onder handen nemen, zorgt gegarandeerd voor een opleving van de verkoop. Dat kan je dus maar beter eens teveel doen dan te weinig.

Traditionele facelift voor Kia Picanto

We merken bij alle versies wel aanpassingen aan de koplampen, grille en bumper, maar het zijn vooral de sportieve GT-Line en de X-Line modellen, die een beetje naar SUV ruiken, die de meeste aandacht naar zich toe trekken. Aan de binnenkant komt het nieuws, op een nieuwe aankleding na, vooral in de vorm van twee grotere schermen. Tussen de traditionele tellers krijgt de bestuurder nu een 4,2” informatiedisplay, terwijl het scherm voor het geavanceerdere infotainmentsysteem nu zwelt tot 8”. Wil je je Picanto aan de binnenkant eerder vrolijk in plaats van somber, dan kan je opteren voor kleurenpakketten.

Meer snufjes in de vernieuwde Kia Picanto

Onder de kap krijgt de Koreaanse stadsauto twee driecilinder benzinemotoren die technisch onder handen genomen zijn. De eerste is een atmosferische éénliter met 66pk, de tweede is een turbomotor met een identieke architectuur. Ze zijn zuiniger en schoner dan voorheen, onder meer dankzij een verbeterde temperatuurshuishouding. Een gerobotiseerde vijfbak is beschikbaar voor wie liever zelf niet met het pookje werkt.

Veiliger

Tenslotte wordt ook het veiligheidspakket van de Picanto opgewaardeerd. Het omvat een nu onder meer een automatische remfunctie die auto’s en voetgangers detecteert, een dodehoekwaarschuwing en een rijstrookassistent. Hij speurt bij het achteruitrijden zelfs naar kruisend verkeer.

In de loop van de zomer opent Kia bij ons de orderboeken voor de opgefriste Picanto.

Geef commentaar
comments by Disqus