AC Cobra is terug, op stroom of benzine

Vergroot foto
Door: BV 02-07-2020

De iconische AC Cobra komt terug. En wie er snel bij is kan kiezen: met de benzinemotor van de Ford Mustang of met een elektrische aandrijflijn.

58 elektrische Cobra’s

AC Cars zal van de Series 1 Electric niet meer dan 58 stuks bouwen. Dat aantal refereert naar de 58 jaar die zijn verlopen sinds de eerste AC Cobra in productie ging.

Uiterlijke wijzigingen kent de elektrische variant niet en hij heeft ook gewoon precies hetzelfde chassis als de uitvoeringen die op dinosaurussap rijden. Hij krijgt een 54kWh-accu met een laadvermogen van 6kWh. Rij je die helemaal leeg dan geraak je zo’n 240km ver en moet je vervolgens 10 uur aan de stekker. De elektromotor wekt 308pk terwijl de trekkracht piekt op 500Nm (constant: 250Nm). Dat is voldoende voor een sprinttijd van 6,7 seconden.

AC Cobra met viercilinder van Ford Mustang

Op benzine heet precies hetzelfde model de AC Cobra 140 Charter Edition. Het cijfer verwijst net als weleer naar het slagvolume van de motor in cubic inches. Onder de kap zit een 2,3l viercilinder die afkomstig is uit de Ford Mustang. Die levert 350pk en 440Nm en is in staat tot een sprint in een seconde of zes.

Nog dit jaar wil AC Cobra de eerste exemplaren leveren. Reken in beide gevallen op een vanafprijs van zo’n 100.000 euro.

Geef commentaar
comments by Disqus