Afleverstop, terugroepactie en vooral niet laden! Plug-in Hybrids van BMW, Mini

Vergroot foto
Door: BV 20-08-2020

BMW roept een hele reeks recente plug-in hybrides terug en stopt met de levering van nieuwe exemplaren. Wie een stekkerhybride van het merk bezit, wordt gevraagd om de auto vooral niet op te laden!

Slordige lasnaad kan kortsluiting veroorzaken

De fabrikant heeft tijdens interne inspecties vastgesteld dat een lasnaad van een hoogspanningscomponent mogelijks onvoldoende zorgvuldig werd geproduceerd. Daardoor kan tijdens het laadproces een storing optreden. Die kan in zeldzame gevallen erg schadelijk en gevaarlijk zijn. Zo is een kortsluiting met nefaste gevolgen niet uitgesloten.

Hele reeks BMW’s getroffen

De stekkerhybrides van de BMW 3-Reeks, 3-Reeks Touring, X1, X2, X3, X5, 2-Reeks Active Tourer, 7-Reeks, 5-Reeks en 5-Reeks Touring en de Mini Countryman, geproduceerd tussen 13 maart en 6 augustus van dit jaar, zijn allemaal door het euvel getroffen. Het gaat in het totaal om 4.460 auto’s. Alleen al in Duitsland zijn er 1.000.

Klanten worden verzocht hun auto niet op te laden

BMW weet dat de meeste betrokken auto’s nog niet aan klanten zijn uitgeleverd en het zal dat ook niet doen. Wie er wel één heeft, wordt met aandrang verzocht om hem niet op te laden.

Het is de tweede keer op korte termijn dat er een probleem opduikt bij stekkerhybrides. Ford zag zich onlang ook genoodzaakt om z’n klanten te vragen om de Kuga Plug-in Hybrid niet op de laden omwille van brandgevaar.


Geef commentaar
comments by Disqus