Hyundai introduceert model met zwaartekrachtaandrijving

Vergroot foto
Door: BV 27-08-2020

Hyundai werkt aan een “emissieloos voertuig” dat enkele stijlelementen overneemt van de 45-concept die vorig jaar werd voorgesteld.

Aangedreven door zwaartekracht

Neen, het is geen elektrische auto, het is een zeepkist. Je weet wel, iets wat in vervlogen tijden in elkaar werd geknutseld met een paar rondslingerende onderdelen en wat hout (veelal afkomstig van, jawel, een zeepkist). Voor de aandrijving zorgt zwaartekracht - je duwt het ding van een helling en probeert er zo snel mogelijk een geïmproviseerd parcours mee af te leggen.

De tijd dat je dat spontaan met wat buren kon organiseren is al lang voorbij. Het duurt wellicht niet al te lang eer de arm der wet poolshoogte komt nemen. En in een zone 30 riskeert zelfs een zeepkist een bon.

Beschikbaar voor klanten?

De klassieke zeepkistracer is ook niet meer wat hij geweest is. De ontwerpen zijn verfijnd. Dit model met trapeziumvormige carrosserie is geel gelakt, heeft rode wielen en beschikt over een prominente handrem. Het is ontwikkeld door de Europese designafdeling van Hyundai. En voorlopig ziet het ernaar uit dat het bedrijf die gewoon wil verkopen. In haar communicatie stelt het bedrijf immers dat dit “ontwerp, geïnspireerd op de traditionele zeepkist, toegankelijk wil maken voor klanten in heel Europa”. Misschien komt er straks wel een heus kampioenschap van.

Geef commentaar
comments by Disqus