Nieuwe Opel Mokka: dit zijn de motoren

Bekijk 11 foto's
Door: BV 02-09-2020

Na de onthulling van de elektrisch versie van de nieuwe Opel Mokka, introduceert het merk met de Blitz nu de conventioneel aangedreven versies van de crossover voor de middenklasse. Die missen de laadpoortopening aan de buitenzijde en krijgen een gestileerde uitlaten voor in de plaats.

Opel Mokka op benzine of diesel

Wie een stekker niet meteen ziet zitten, kan kiezen voor motoren die binnen PSA stilaan als oude bekenden te boek staan. Op benzinevlak komt er een 1.2l turbomotor bij die in twee vermogensversies bestaat: 100pk en 205Nm en 130pk en 230Nm. De enige diesel wordt een 1,5l viercilinder met 110pk en 250Nm.

Opel Mokka GS Line

Opel onderlijnt niet alleen de conventionele motoren, het zet ook een nieuwe uitrustingsversie - de GS Line - in het voetlicht. Die sportieve lijn (het gaat alleen om opsmuk) omvat de obligate rode accenten, een dak in een contrasttint en glanzend zwarte exterieursierlijsten. Aan de binnenkant omvat dat een specifieke stof voor de zetels, rode dashboardbekleding en een zwarte hemelbekleding.

Op technologisch gebied belooft Opel innovaties uit de hogere voertuigklassen. Daartoe behoren onder meer de systemen Advanced Cruise Control en Active Lane Positioning, IntelliLux LED-matrixkoplampen, 180-graden panorama-achteruitkijkcamera en automatische parkeerhulp.

Geef commentaar
comments by Disqus