Kamperen in een VW Caddy met een keuken in een schuif

Bekijk 10 foto's
Door: BV 03-09-2020

VW Caddy California heeft keuken in een schuif. Die is toegankelijk wanneer de kofferklep geopend is.

Zoals aangekondigd introduceert Volkswagen nu ook een kampeerversie van de Caddy. Om die netjes in lijn te brengen met de twee andere campers van het bedrijf, wordt aan de naam ‘California’ toegevoegd. De Caddy California vervangt de Caddy Beach van de vorige generatie.

Aan de buitenzijde is de leef-Caddy nauwelijks of niet van zijn traditionele broertjes te onderscheiden. Maar aan de binnenzijde propt VW een hele hoop slimme vondsten. Die maken van de compacte monovolume een opvallend gerieflijke en functionele kampeerwagen.

Kamperen in een VW Caddy

Het belangrijkste onderdeel is zonder twijfel het bed. Dat is groot genoeg voor twee volwassenen. In normale omstandigheden rust het opgevouwen waar je bij een normale auto de bagage-afdekking vindt. In de Caddy California kan je vervolgens de achterbank en de voorzetels opklappen om het bed uit te vouwen. VW garandeert heel wat slaapcomfort: de matras is behoorlijk dik en is geveerd. Eronder is volgens de fabrikant nog voldoende ruimte voor twee kampeerstoelen en een tafel. Wie het optionele panoramische glazen dak aanstipt, kan vanop z’n kopkussen sterrenkijken.

In de koffer verstopt het bedrijf uit Wolfsburg een klein keukentje in een schuif. Dat heeft één gaspitje, een bestekschuif en voldoende opbergruimte voor wat servies en een blik ravioli.

Caddy California: lang en kort

Er komen twee versies van de Caddy California: een normale variant die 4,5m lang is en een verlengde versie die 4,85m meet. Is dat nog altijd wat te krap, dan is er tent beschikbaar die er achteraan wordt aangebouwd en nog twee extra slaapplaatsen biedt.

Onder de kap zit steeds een dieselmotor die naar keuze en budget 75 of 120pk rijk is. De krachtigste is ook te krijgen met vierwielaandrijving. Ideaal voor wie graag wat avontuurlijker kampeert.

Geef commentaar
comments by Disqus