Vooraan alleen de chauffeur: Rolls-Royce Ghost Extended

Bekijk 9 foto's
Door: BV 24-09-2020

Begin deze maand introduceerde Rolls-Royce de nieuwe Ghost. Daar komt nu al een versie met lange wielbasis bij. Die heet Ghost Extended want je moet dat niet moeilijker maken dan het is. Nog dit jaar worden de eerste klanten daarvoor bediend.

Rolls-Royce met chauffeur

Terwijl een gewone Ghost veelal door de klant zelf bestuurd wordt, is dat bij de Ghost Extended zelden het geval. Die is specifiek ontwikkeld voor gebruik als een limousine met chauffeur. Alle aandacht ging naar de passagiers. Die krijgen elke millimeter van de 17cm verlengde wielbasis toebedeeld. De verlengde versie van de Ghost biedt meer beenruimte dan een Rolls-Royce Phantom. Alleen de verlengde versie daarvan, is nog rianter dan deze 5,71m lange luxelimousine.

Wil je recente champagne, of liever een vintage flesje?

De Ghost Extended krijgt snufjes als een verstelbare Serenity-stoel en een champagnekoelkast tussen de achterzetels. Die koelkast heeft twee temperatuurmodi: 6°C en 11°C. Jonge champagne serveer je immers het best aan 6 graden, terwijl 11 graden de ideale schenktemperatuur is van champagne op leeftijd. Een flesje Dom Perignon uit de jaren tachtig, zeg maar.

Snel… als het moet

Onder de kap verandert er niets. De 6,75l V12 met twee turbo’s, 563pk en 850Nm, weet ook met het 2,5 ton zware koetswerk van deze uitgerokken variant raad. Sterker nog, hij is eigenlijk nauwelijks trager dan de gewone Ghost. Hij gaat nog steeds naar 100km/u in 4,8 seconden. Alleen in noodgevallen, veronderstellen we. Straks verslikt iemand zich nog in die perfect gekoelde champagne.

Geef commentaar
comments by Disqus