Fiat frist Panda op, introduceert nieuwe Panda Sport

Bekijk 27 foto's
Door: BV 22-10-2020

Fiat geeft de Panda een miniscule opfrisbeurt. Het bijgewerkte model heeft een nieuwe voorbumper, aangepaste zijschorten, andere designs voor de velgen en wieldoppen en… het model dat al 9 jaar op de markt is, heet nu ‘New Panda’.

Ook aan de binnenzijde wordt er aan het model wat vertimmerd. Zo is er een vernieuwde bekleding, werden de kleuren herzien en heeft de avontuurlijke Cross-versie een dashboard waarin vlokjes gerecycleerd hout zitten. Bij alle versies wordt een nieuw infotainmentsysteem beschikbaar met een groter scherm.

Nieuwe Panda Sport

Tegelijk wordt het assortiment uitgebreid met een nieuwe Sport-variant die vooral jongere klanten moet aanspreken. Die heeft spiegels en deurgrepen in koetswerkkleur en staat op een opvallend setje 16-duims lichtmetalen velgen. Hij is ook te bestellen met een zwart dak en dan worden de spiegels ook zwartkijkers. Wil je een unieke buitenkleur, dan is er mat grijs - alleen op de Panda Sport, net als een optioneel tweekleurig interieur met accenten in namaakleder. Technische aanpassingen heeft de Sport niet.

Mild Hybrid wordt de norm

Onder de kap wordt de mild hybrid aandrijflijn (ook beschikbaar op de Fiat 500) nu leverbaar doorheen het ganse gamma. De eenheid bestaat uit een 1-liter driecilinder benzinemotor met 70pk en een starter/generator die tijdens het remmen en vertragen energie recupereert en opslaat in een klein lithium-energiepakket. Die energie, die normaliter verloren gaat, wordt dan weer gebruikt om de motor op te starten en om ondersteuning te verlenen bij acceleraties.

Geef commentaar
comments by Disqus