Ook facelift voor elektrische Hyundai Kona

Bekijk 19 foto's
Door: BV 11-11-2020

Hyundai gaf de compacte crossover Kona reeds een opfrisbeurt, maar de elektrische versie was nog achter. Dat wordt nu rechtgezet.

Elektrische Hyundai Kona

De Kona Electric werd pas in 2018 geïntroduceerd. Dit jaar staat het model al op de lijst met de 10 populairste elektrische modellen in Europa.

Net als de conventioneel aangedreven Kona’s heeft de stekkervariant recht op nieuwe koplampen en bijgewerkte bumpers. De gesloten grille met asymmetrisch opgestelde laadpoort die vanzelfsprekend louter aan de elektrische versie is voorbehouden, werd ook vernieuwd. De nieuwe bumpers nemen wat meer plaats in dan voorheen. De Kona Electric werd er 4cm langer door.

Onder de vloer zit een accupakket van 64kWh dat wordt gekoppeld aan een 201pk en 395Nm sterke elektromotor. Volgens de WLTP-cyclus kan je daar 484km ver mee rijden. Vind je een 50kW lader dan kan je van 10 naar 80% in iets meer dan een uur. Verdubbel de capaciteit van de lader naar 100kW en de tijd zakt naar 47 min.

Aan de binnenzijde vind je twee 10,25” informatiedisplays en een nieuwe, deskundiger ingewerkte sfeerverlichting. Vanaf wanneer de vernieuwde elektrische Kona leverbaar wordt, is (nog) niet bekend.

Geef commentaar
comments by Disqus