Renault Koleos klein beetje fijner

Bekijk 5 foto's
Door: BV 02-12-2020

Renault past de Koleos aan voor modeljaar 2021, maar een volwaardige facelift kan je het niet noemen.

Nieuwe lichten en kleuren en voor Renault Koleos MY2021

De aanpassingen zijn immers te beperkt om zelfs maar van een facelift te kunnen spreken. Aan de buitenzijde zijn eigenlijk alleen de kop- en staartlichten met nieuwe signatuur en een nieuwe koetswerkkleur te melden. Een facelift houdt meestal ook nog aanpassingen aan de grille, de bumpers en de velgen in en durft ook wel eens wat dieper in de lijnen snijden.

Aan de binnenzijde zijn de aanpassingen zowaar nog minder intensief. Daar valt alleen een nieuwe lederen zetelbekleding te noteren in combinatie met inzetstukken in bruin hout op de deurpanelen en het dashboard. Volgens de Fransen zorgt dat voor een clubsfeer aan boord.

Afdaalhulp op hellingen in de optielijst

Renault voegt tenslotte ook nog een afdaalhulp op hellingen (Hill Descent Control) toe aan de optielijst, maar alleen voor wie de de 190pk sterke dieselversie koopt in combinatie met vierwielaandrijving en de X-Tronic automaat. De werking van het HDC is vergelijkbaar met andere systemen, al functioneert het bij Renault pas vanaf 5 km/u (tot 30km/u). Voor de meest extreme hellingen (waar de Koleos - zie test hier - allerminst voor bedoeld is) zal die minimumdrempel wellicht te hoog zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus