Subaru krijgt z’n eigen elektrische Toyota

Vergroot foto
Door: BV 14-12-2020

Subaru timmert aan een elektrische SUV. Helemaal speciaal voor het CO2-geobsedeerde Europa. Dat die aankondiging volgt op de hielen van een elektrische Toyota (ook al specifiek voor onze contreien), is allerminst toeval. Het gaat immers om dezelfde auto.

Elektrische auto in hetzelfde segment als Subaru Forester

Hoe groot de overeenkomsten tussen beide modellen zullen zijn, is nog lang niet duidelijk. Wel zeker is dat het gaat om modellen met een identieke positionering. Bij Toyota wordt hij afgeschilderd als een crossover in het segment van de RAV4, bij Subaru wordt de Forester als referentiepunt genomen. De officiële informatie van het merk heeft het over een ‘platform dat met Toyota wordt gedeeld’. Maar gezien de beperkte volumes, gaat het wellicht om een samenwerking die meer dan alleen een ruggengraat deelt. Een beetje zoals het geval was bij de Toyota GT86 en de Subaru BRZ: eigenlijk zijn alleen de logo’s verschillend.

Nog wel even wachten op elektrische Subaru

Op een definitief antwoord op die vraag, is het wellicht nog even wachten. Beide merken laven zich hier aan aankondigingspolitiek, maar Subaru komt op vlak van timing niet verder dan ‘de eerste helft van de jaren 2020’. Het kan dus nog wel even duren voor de auto achter de generische schets wordt onthuld.

Geef commentaar
comments by Disqus