Kleine Mini’s met meer design

Bekijk 93 foto's
Door: BV 29-01-2021

Mini frist in één klap z’n complete ‘compacte’ familie op. Dat wil zeggen dat de drie- en vijfdeurs en de cabrio onder het mes gaan. In maart worden ze in Europa gelanceerd. Het merk wil niet alleen zo snel mogelijk 2020, maar ook al 2021 achter zich laten en daarom staat er bij de aanduiding al meteen ‘modeljaar 2022’.

Geen technische wijzigingen

Over de technische aanpassingen kunnen we kort zijn. Héél kort. Ze zijn er niet. Stilistische wijzigingen zijn er des te meer, maar zelfs dan gaat het niet om een ingrijpende facelift.

Meer design per vierkante centimeter, want dat is een trend

Aan de buitenzijde vallen vooral de nieuwe bumperschilden op. Die krijgen een groter oppervlak met lakwerk en zwart glanzende sierlijst die er als een cirkelbaard omheen zit. Zowat alles dat in en tegen het koetswerk wordt gekleefd, is nu anders. De richtingaanwijzers, een donkere lijst rond de koplampen, je kan de uitlaten met een andere afwerking krijgen en de Union Jack-achterlichten waar je eerst voor moest bijbetalen zijn nu standaard.

Aanpassingen aan interieur van Mini MY2022

Aan de binnenkant is er ook nogal wat anders. Voor je neus zit nu een afgerond tablet en ook het grote ronde dstijlelement (ooit de kilometerteller) in het midden bevat nu alleen nog een scherm. Er zijn nieuwe verluchtingsroosters, sierelementen, bekledingen en er is meer sfeerlicht.

De vernieuwde Mini wordt een tikkeltje duurder.

Geef commentaar
comments by Disqus