Shelby Super Snake Speedster is bliksemsnel, superexclusief

Bekijk 30 foto's
Door: BV 16-03-2021

Mocht de legendarische Carroll Shelby nog onder de mensen zijn, dan vierde hij deze week zijn 98ste verjaardag. Maar Shelby laat de geboortedag van de Amerikaanse held niet ongemerkt voorbijgaan. Het merk presenteert de Shelby Super Snake Speedster. Dat is een erg grondig vertimmerde Ford Mustang. Dat belooft voor wanneer Shelby straks 100 zou worden…

Weg is de onbruikbare achterbank

Er was al een Shelby Super Snake, maar ditmaal gaat het dak eraf. Dat gebeurt in dit geval door een tonneau-afdekking te maken die achter de voorzetels zit. Je kan het miniscule achterbankje daardoor helemaal niet meer gebruiken om passagiers te martelen.

De ‘Stang’ is ook voorzien van een unieke striping, nieuwe dorpellijsten en een compleet nieuwe ophanging en aangepaste remmen. Wie helemaal zot wil doen, stipt ook nog het ‘widebody pakket’ aan. Dat omvat een uitgebreide koetswerkkit.

Hoeveel vermogen?!

Onder de kap zit dezelfde 5-liter V8 die dankzij een compressor zo maar eventjes 825pk opwekt. Klanten kunnen kiezen voor een handbediende zesversnellingsbak of een automaat. Al dat geweld wordt steevast op de achterwielen losgelaten. De prestaties geeft Shelby niet vrij, maar je kan ervan uitgaan dat het geen slak is.

Exclusiviteit gegarandeerd

En 98ste verjaardag dan? Die zorgt voor de oplagebeperking. Shelby zal precies 98 exemplaren van de Shelby Super Snake Speedster in het leven roepen. “Exclusiviteit gegarandeerd”, zegt de in Nevada gevestigde tuner.

Geef commentaar
comments by Disqus